01.07 Laboratorium dietetykiDwie pracownie dydaktyczne z 12 stanowiskami wyposażonymi w profesjonalny i nowoczesny sprzęt tworzą laboratorium powstałe w ramach projektu pt. „Zintegrowana Strategia Rozwoju Akademii Wychowania Fizycznego im. Eugeniusza Piaseckiego w Poznaniu”. Przestrzeń naukowo-badawcza uatrakcyjnia proces dydaktyczny oraz umożliwia studentom prowadzenie badań w ramach prac magisterskich.

Laboratorium Katedry Dietetyki powstało w ramach realizacji zadania projektowego związanego z przygotowaniem nowych programów kształcenia – studiów magisterskich na kierunku dietetyka o specjalności: profilaktyka żywieniowa w aktywności fizycznej. Laboratorium przystosowane jest do prowadzenia zajęć na studiach I i II stopnia, takich jak: Towaroznawstwo i analiza sensoryczna żywności, Towaroznawstwo – nowa żywność, żywność dla sportowców, Higiena i toksykologia żywności, Analiza i ocena jakości żywności, Mikrobiologia ogólna i żywności. Studenci z pracowni analityki żywności i pracowni sensorycznej mogą także korzystać przeprowadzając badania do prac magisterskich.

Koszt wyposażenia laboratorium to ponad 200 tys. zł.




01.07 Naglowek
W ramach serwisu awf.poznan.pl wykorzystywane są pliki cookies, których przeznaczeniem jest zbieranie danych statystycznych oraz zapewnienie prawidłowego funkcjonowania niektórych elementów serwisu. Informacje zawarte w plikach cookies są wykorzystane do oceny sposobu korzystania z naszej witryny przez jej Użytkowników. Dzięki temu awf.poznan.pl może dostosować zwartość serwisu do oczekiwań swoich użytkowników.
Użytkownik może samodzielnie – poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki internetowej – modyfikować warunki przechowywania oraz udostępniania zwartości plików cookies w zakresie własnego urządzenia końcowego. Brak wyłączenia lub ograniczenia możliwości przechowywania oraz udostępniania zawartości plików cookies oznacza wyrażenie przez użytkownika zgody na takie działania serwisu awf.poznan.pl